Hoofdpagina

Boekhouding boekhouder

De boekhouding en de administratie, het zijn dingen waar de gemiddelde ondernemer liever niet aan denkt. Voor de meeste ondernemers is het een hoop werk en een hoop werk wat ze helemaal niet leuk vinden.

Bovendien is de administratie wel iets belangrijks en dient de administratie juist te zijn. Als dit niet het geval is kun je bijvoorbeeld al snel problemen krijgen met bijvoorbeeld te belastingdienst.

Maar niet alleen met de belastingdient, want als je administratie niet op orde is heb je zelf ook geen overzicht. En dat houdt weer in dat je niet kunt zien of je bedrijf financieel wel of niet goed loopt.

De boekhouder

Een boekhouder verzorgt de boekhouding voor een bedrijf. Een boekhouder zorgt ervoor dat alle financiële informatie verzameld wordt en geordend wordt. Een boekhouder stelt grootboeken op, bijvoorbeeld een inkoopboek en een verkoopboek. Hierdoor is het voor de ondernemer makkelijk om een goed overzicht te krijgen in de financiën van het bedrijf. Hierdoor kun je zien waar het geld naar toe gaat, of je te veel geld besteedt en waar je bijvoorbeeld op zou kunnen bezuinigingen. Als de boekhouding goed wordt bijgehouden kun je vaak genoeg op tijd ingrijpen waardoor de financiele situatie in orde blijft. Naast dat de boekhouding dus duidelijkheid schept over de financiën voor de ondernemer is de boekhouding ook nodig om verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid. Dit gebeurd in de zin van belastingaangiftes en jaarverslagen bijvoorbeeld.

Een boekhoud kantoor

Een boekhoudkantoor vind je overal in Nederland en vooral in de grote steden zijn er volop boekhoudkantoren te vinden. Het is het makkelijkst om een boekhoudkanoot te hebben dicht bij je bedrijf in de buurt. Op deze manier kun je makkelijk contact houden en gegevens ophalen of inleveren. Dit kan natuurlijk ook via de mail of via de post, maar persoonlijk contact blijkt toch altijd een van de meest effectieve manieren om contact te houden.

Hoeveel besteed je uit?

Aan een boekhoudkantoor kun je je gehele administratie uitbesteden, maar ook maar een klein gedeelte, bijvoorbeeld alleen de controle en de aangiftes. Hoe meer je het kantoor laat doen, hoe hoger de kosten zullen zijn. Wil je in het begin dus niet te veel van je budget kwijt zijn aan het boekhoudkantoor kies er dan voor om de makkelijke dingen zelf te doen, zoals het inboeken van de facturen en aangeven om welk belastingtarief het gaat, 6 of 19%. Het kantoor hoeft dan alleen een controle te voeren, een uitdraai te maken en kan dan al een belastingaangifte versturen. Dit kost een kantoor dus niet veel tijd en zal jou hierdoor dus ook minder geld kosten.

Verstandige keuze

Een boekhoudkantoor kost je dan wel wat geld, maar het is het geld meestal wel waard. Het geeft je duidelijkheid over je eigen financien waardoor jij weer betere financiele keuzes kunt maken. Ook bespaar je er een hoop tijd mee, die jij weer in je bedrijf kunt steken. Bovendien voorkomt het je een hoop narigheid met bijvoorbeeld de belastingdienst, want als aangiftes niet goed zijn kun je al snel fikse boetes verwachten.

Copyright 2020 boekhouding-boekhouder.nl