Boekhoudkantoren Utrecht

Boekhoudkantoren Utrecht

Utrecht, 1 van de grote steden van Nederland. En het ligt nog lekker centraal in Nederland ook. Vanuit Utrecht ben je zo’n beetje overal in Nederland in maximaal 1,5 uur. Geen wonder dat er dus een hoop bedrijvigheid te vinden is in Utrecht.

Het aantal boekhoudkantoren is dus ook enorm groot. Maar hoe beslis je nu nou welk boekhoudkantoor voor jou de beste is? Dat ligt er natuurlijk maar net aan wat je van een boekhoudkantoor verwacht en wat je precies wilt dat ze voor jou doen.

Bepaal dus eerst wat je wilt dat het boekhoudkantoor allemaal voor je gaat doen en wat je budget is voor de boekhoudkosten. De boekhouding kan je namelijk een hoop geld kosten als je dit gaat uitbesteden.

Boekhouding zelf doen?

Als je nog een relatief klein beginnend bedrijfje bent kun je in principe prima nog zelf de boekhouding doen. Alles is nog relatief overzichtelijk en goed bij te houden. Je hebt nog niet te veel klanten en de inkopen zullen ook niet onwijs veel zijn. De facturen kun je dus zelf makkelijk inboeken zonder er veel geld aan kwijt te zijn. Als je dus een beetje verstand hebt van administratie en boekhouding kun je dit prima zelf doen.

Waarom toch uitbesteden?

Een grote reden om de boekhouding toch uit te besteden is doordat veel mensen de boekhouding helemaal niet leuk vinden. Het kost ze veel tijd omdat ze er niet alles vanaf weten en het houdt ze van het werk af wat ze echt leuk vinden, namelijk hun eigen bedrijfje. En als je de boekhouding zelf doet moet je wel weten dat je het goed doet. Als de belastingaangifte bijvoorbeeld niet juist is kun je redelijk snel een boete verwachten van de belastingdienst. Veel ondernemers nemen dit risico liever niet en vinden uitbesteden dus veel prettiger.

Geschikt boekhoudkantoor vinden

Als je de stap hebt gemaakt om de administratie niet zelf te doen maar laat uitbesteden moet je gaan beslissen welk kantoor je gaat kiezen. Deze keuze maak je op basis van prijs en de kwaliteit en service die je krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken zoals bereikbaarheid, de snelheid van de aangiftes, hoe snel je reactie krijgt op je mail.

Wat laat je het kantoor allemaal doen?

Hoe meer je het kantoor laat doen, hoe meer je moet betalen. Je kunt dus de simpele dingen zelf blijven doen om de kosten te drukken. Het inboeken van facturen is hier een voorbeeld van. Als je dit allemaal netjes bijhoudt hoeft het boekhoudkantoor eigenlijk alleen maar een uitdraai te maken en is het versturen van de belastingaangifte een fluitje van een cent. Het kantoor zal dan maar weinig werk aan je bedrijf hebben, waardoor jij weer weinig kosten hebt aan het boekhoudkantoor. Gaan de zaken goed, heb je genoeg geld te besteden en wil je je volledig kunnen focussen op je bedrijf en niet op een bijzaak zoals de administratie, dan kun je er voor kiezen om het boekhoudkantoor alles te laten doen.

Copyright 2020 boekhouding-boekhouder.nl